Tájékoztatás

Kedves Szülők, gyerekek!

Pedagógustársaimmal együtt a hétvégén már szervezni kezdtük a tantermen kívüli digitális munkarendünket. Mindenkitől türelmet és alkalmazkodást kérek!

Első lépések:

 1. A  holnapi naptól a gyerekek nem jönnek iskolába.
 2. De tanulniuk kell, mégpedig otthon. Nincs szó előrehozott szünetről!
 3. Kérem a szülőket  a megfelelő tanulási tér kialakítására ( nyugodt rész kijelölése, ahová pl. a kisebb tesó nem mehet…).
 4. A tegnapi napon kiküldött kérdőívre eddig 158 választ kaptam, 220 tanulóra kitöltve. Az adatok elemzésére a holnapi napon kerül sor.
 5. Ugyancsak a  holnapi napon ül össze nevelőtestületünk és elkezdjük az új munkarend kidolgozását, melyet 2020. március 20-ig kell elvégeznünk.
 6. A pedagógusok holnap, holnapután minden általuk tanított gyermekkel vagy szülővel felveszik a kapcsolatot. Ezért kérem folyamatosan figyelni az elektronikus naplót, osztály vagy csoportszintű Facebook csoportokat.
 7. A pedagógusaink ezután a csoportokkal egyeztetik a kapcsolattartás formáit, a következő hetekben feldolgozandó tananyagokat, a számonkérés és a beszámolás módját.
 8. A tanulóknak nem szükséges 8-16 óráig a számítógép előtt ülniük és nem az eddigi órarendjük alapján fognak tanulni. De napirend kialakítására szükség lesz, ebben a szülőknek lesz nagy felelősségük.
 9. A holnapi napon még lehetőség van a gyermekek tanszereiért bemenni az iskolába meghatározott rend szerint, melyet a bejáratnál ismerhetnek meg.
 10. Az iskolában ügyelet lesz, a kérdésekre telefonon és e-mailen válaszolunk. Kérem kerüljük a személyes ügyintézést! Elérhetőségek az iskola honlapján megtalálhatók!
 11. A jó idő érkeztével elég nehéz lesz a gyermekek udvaron és házon belül tartása, de egymás védelmében kérem ezt megtenni. A gyermekek most ne járjanak át egymáshoz barátkozni, a nagyobbak se bandázzanak! Az iskola udvarán sem lehet tartózkodni.
 12. A következő héten az új munkarend kialakulásáig is tanuljanak a gyerekek. Javaslatom:

Tantárgycsoport

Napi  időtartam

Tartalma

magyar

1 óra

eddigi tananyag, kötelező és ajánlott olvasmány olvasása, megtanult versek felelevenítése, pedagógusok által javasolt honlapok felkeresése

matematika

1 óra

alsóban: összeadás, kivonás gyakorlása a tanult számkörben, szorzótábla-aki már tanulta. Felső: szorzótábla, eddigi tananyagok gyakorlása, meg nem oldott feladatok megoldása, pedagógusok által javasolt honlapok felkeresése

természettudományok

30 perc

eddigi tananyagok átnézése, házi feladatok pótlása, pedagógusok által javasolt honlapok felkeresése

angol

15-30 perc

feladott szavak, párbeszédek újbóli megtanulása, házi feladatok pótlása, pedagógusok által javasolt honlapok felkeresése

testnevelés

1 óra

udvaron játszani: ugrókötél, hullahopp karikázás, fiúknak dekázás, lépésszámlálás

művészetek

1 óra

kreativitás fejlesztése: rajzolás, festés, gyurmázás, sütisütés, javítási munkákban való részvétel, éneklés, szövés, fonás, horgolás, hímzés, legózás, kirakózás

 

 

Jó egészséget kívánva ,Madzinné Nagy Anikó igazgató

 

Hernádnémeti, 2020. március 15.